RSS Feed

«Hyggelig selskap på tur til Hattefjell: Kigo ler, løyper og leker men ikke sliten»


JAHANGIR AKASH: Kigo ler, løyper og leker med å fange pinne i munnen. Han er snill og lyddig. Jeg ble kjent med den flotte Kigo. Dette var en fantastisk mulighet som ga meg Arne Morten (AM). Jeg, Kigo og AM var i dag på tur etter arbeidstida. Vi var på toppen av Hattefjell i Seljord.

«Tips om tur til Hattefjell»

Det var ingen plan om å gå på tur i dag. Da jeg nesten var ferdig på jobb bedt jeg AM om å få tips om en kort tur jeg kunne klare å fullføre før solnedgangen i Seljord. Hattefjell?  Har du vært på Hattefjell? Nei, aldri, og jev vet ikke hvor ligger den, svarer jeg. Hvor ligger den, AM? Den er i Seljord. Vil du ta den i dag? AM, spør meg? Ja, gjerne. Klarer jeg å komme meg ned fra toppen før solen går ned, spør jeg? Det gjør du, Jahangir? Jeg var i tvil om fordi jeg kjenner ikke om turen og hvor lang tid kan jeg bruke til å nå denne turen. Det begynte å krible i magen min! Kan du orientere meg om hvorfra kunne jeg begynne å gå på Hattefjell. Du kan følge meg når jeg jører til hjem, sier AM. Så, hyggelig!

Selvjord! Åh, så flott område! Hvis jeg tar tur til Hattefjell i Seljord, kan jeg møte Seljordvatn igjen. Seljord ligger i et område som er fult av mulighet til å nyte en herlig natur. Folketallet i Seljord kommune er circa 3000. Det er et lite samfunn, hvor er det mye liv, kultur, festival og vakker natur.

«Glad i Seljordvatn»

AM begynte å kjøre, og jeg følger ham bakfra. Jeg har vært i Seljord flere ganger etter at jeg flyttet fra Oslo til Telemark i april i år. Jeg synes Seljordvatn er et flott vann som vil trekke meg til å være i Seljord. Jeg kjørte til og fra Seljord via Garvikstrondi, men aldri brukte jeg på den andre veien. AM kjøre på denne veien. Dette er så fin flott at jeg fikk oppleve av Seljordvatn fra den andre siden. Jeg er kun glad i Seljordvatn.

«AM stoppetbilen plutselig ved kirkegården»

Da AM stoppet bilen plutselig ved Seljord kirkegåren, tenkte jeg at herfra kanskje jeg skulle begynne å gå som AM ville vise meg. Men nei, han ville spørre meg om dersom han vil bli med på turen med meg, er det greit? Dette ville han få ssamtykke om. Dette er en kjempebra mulighet for  meg å få bli selskap av ham og fullføre hele tuen i trygt da han kjenner turen fra før. Jeg smilte og sa at dette ville vært hyggelig.

«Et hyggelig treff»

AM kjørte til hjem. Jeg følger ham. Han tok av jobbklær og på turklær. Plutselig kom en smilende hund mot meg. Er du redd for hund, spør AM til meg? Nei, svarer jeg. Hunden heter Kigo. Han begynte å bli kjent med meg. Kigo tak en pinne i munnen og gir meg den for å leke med ham. Jeg kaster pinnen og har klarer å fange den i munnen. Dette er stas! Jeg møter også AMs kone. Det var et hyggelig treff med dem. AMs hus ligger midt i hjertet av den vakre seljord.

«Triveligste turen i Telemark»

Jeg savner hele tida selskap av noen på tur i Telemark. I dag ble det hyggelig tur til Hattefjell. Det var AM og Kigo med på turen. Vi begynte å gå kl. 16:56. Det er bratt og oppstigning. AM er raskere enn meg oppover, opplever jeg. Da han kanskje oppdaget at mitt tempo er mindre rask enn hans tempo, følger han på mitt tempo. Likevel går han raskere. Jeg kan gå lang, men må ha masse pauser og være sakte. Når vi kommer opp, blir de fine og flotte fjell rundt Seljord synlig. Kigo leker, bader og løyper hele veien opp. AM kaster pinnen, jeg gjør det også. Han, Kigo, er flink til å fange pinnen. Dette har jeg aldri opplevd på en tur. Jeg er som heldig som fikk den stasfulle muligheten å bli kjent med Kigo og gikk på tur sammen.

«Ubeskrivelig flott utsikt»

Da vi var på toppen smilte sola over hodet i himmelen. Det er fantastisk utsikt mot Seljordvatn. Jeg opplever hele Seljord fra den fine toppen. Man kan også se på flotte fjell blant annet Mælefjell, Lifjell og Skorve. Jeg vil gjerne ta flere turer i Seljord framover når jeg får muligheten til dette.

«Tusen takk Kigo og Arne Morten»

Da vi kom tilbake ble det kl. 19:26. Tusen takk, Kigo og AM for en flott, fantastisk, vakker og fin tur til Hattefjell. Takk for hyggelig selskap og trivelige stunder sammen med dere på turen.

About Mitt nye liv

Jahangir Akash er en humanist, sosial, positiv, optimist, og respekterer for alle troer unntak ekstremisme. Faglige bakgrunn er innen journalistikk og filosofi med fokus på sosiologi og psykologi.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: