RSS Feed

«Supervakker panoramautsikt: Skremmende, spennende og strålende»


 

«Supervakker panoramautsikt: Skremmende, spennende og strålende» 🇳🇴💙❤️💚💜🤩😊

JAHANGIR AKASH: Til slutt klarte jeg å nå to små toppturer på en lørdag. Først gikk jeg på tur til Luberg. Så var jeg på toppen av Sundbøfjellet som ligger ved BoGrønt-Leikvoll gartneri. Jeg tenker å dele dagens opplevelse av de fine turene med dere.

Da jeg var på tur til Meheifjell den 8. juli 2020 så jeg et skilt like før Gongevatn til høyre side fra Lunde. Når jeg kom tilbake fra Meheifjellet stoppet jeg ved skiltet som viser et turmål mot «Luberg». Dette er lett tilgjengelig startpunkt å gå på turen til Luberg. Det flotte startpunktet ligger mellom Drangedal og Lunde. Fra den dagen 08.07.2020 begynte å vokse opp en drøm om å oppleve av Luberg inne i hjertet mitt. Drømmen min ble i dag, 11.07.2020 realisert. Jeg begynte å gå kl. 10:17 og da jeg kom tilbake fra toppen av Luberg ble det kl. 13:03.

«Skremmende fortelling»
Like ved en hytte etter startpunkt har jeg truffet en turgåer som kom tilbake. Denne personen spurte meg om jeg har truffet «Hugørmen». Nei, jeg har jeg ikke. Gåsehudene mine reiste seg. Jeg er blitt skremt. Grunnen til dette er at jeg er redd for «Slange» ikke minst hugørm! Spenningen er i gang. Etter at vi gikk hverandre motsatt vei begynte jeg å føle meg ubehagelig på grunn av at frykten for slange gikk opp inne i hjertet. Hodet mitt er nå fylt av frykt, redd for å kunne treffe slange. Slange er det eneste dyret i skogen er jeg redd for. Hele veien tur og retur klappet jeg unødig for å kunne la vekk slange fra stien om noen skulle sole seg i stien hvis jeg plutselig tråkke på en slange! Det er flott at det ikke skjedde.

«Vakker og vidunderlig»
Jeg kan bekrefte på at jeg har opplevd en vakker og vidunderlig utsikt fra toppen av Luberg. Selv om jeg var opptatt av å møte slange nøt jeg en flott natur hele veien mot opp og ned. Før toppen er det flere små tjønn begge sider av stien. Disse er så vakre.
«Superflott utsikt og knallbra vær»
Sola smiler og smiler. Dette var strålende. Værforholdet var knallbra. Det var vind og luft som gjorde turen lettere. Jeg er inponert over den vakre, vidunderlige og superflotte utsikten fra toppen på alle kanter. Man kan oppleve av hele Vestfold, Telemark og Grenland. Jeg fikk nyte av den fantastiske utsikten mot Lifjell, Jonsknuten i Kongsberg, Blefjell, Gongevatn og en superfin panoramautsikt mot alle sider både nord, sør, øst og vest fra varden på Luberg. Videre kan man oppleve av en fantastisk utsikt mot havet foran Kragerø.

«Bedre å ikke få hils tilbake enn å bli skremt»
Da jeg kom tilbake mot nedover og passerte vannene rett etter toppen traff jeg en annen person som gikk mot toppen sammen med en hund. Jeg hilste denne turgåeren, men fikk dessverre ikke tilbake hils! Dette er greit for meg. Jeg tenker at det er bedre å ikke få tilbake hils enn å bli skremt av en fortelling som jeg hørte i begynnelsen av turen min.

«Har lyst til å skrive bok om mine flotte turer»
Denne turen er en av mine flotte turer, kanskje den mest spennende turen i mitt opphold i Midt-Telemark. Det er en ubeskrivelig fin tur som anbefales å oppleve av! Jeg har lyst til å utgi en bok om mine flotte opplevelser av den vakre norsknaturen. Dette er min en av de store drømmer. Håper drømmen min vil bli realisert.

«Traff hyggelige Kongsbergsgutter»
Etter turen til Luberg var jeg nysgjerrig på å finne startpunkt til Sundbøfjellet. Så kjørte jeg fra parkeringsplassen ved startpunkt til Luberg til Flåbygd. Jeg kjørte gjennom Drangedalsvegen og Strengenvegen. Strengengegen er ved Straumen. Jeg passerte Strengenbrua. Deretter svingte jeg til Flåbygdvegen. I denne veien kjørte jeg til BoGrønt Leikvoll gartneri. Der parkerte jeg bilen og traff to menn som ville finne startpunkt til tur mot Sundbøfjellet. Jeg spurte dem om jeg kunne bli med dem. Så ble jeg kjent med dem. De hyggelige mennene er fra Kongsberg. Det var trivelig selskap på denne turen av de Kongsbergsguttene. Vi spiste mat på toppen. Her begynte jeg kl. 13:45. Da jeg fullførte turen og kom tilbake til bilen var det kl. 15:13.

«Gleder meg til å slappe av på søndagen»
Snart blir det ferdig å skrive dagens turhistorie. Jeg gleder meg til å slappe av hele søndagen i bofelleskap.

Jeg er super glad i og kjempefornøyd med min dagens opplevelse av Luberg og Sundbøfjellet.
Ønsker alle en fin helg og god sommer💙❤️💜💚🇳🇴

About Mitt nye liv

Jahangir Akash er en humanist, sosial, positiv, optimist, og respekterer for alle troer unntak ekstremisme. Faglige bakgrunn er innen journalistikk og filosofi med fokus på sosiologi og psykologi.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: