RSS Feed

Skåråfjell: Vil skrive turbeskrivelse for nybegynnere


JAHANGIR AKASH: Jeg har lyst til å ta en tur til Skåråfjelltoppen i Sauherad. Den 10. juni 2020 tenkte jeg å gå på denne turen. Jeg kjørte fra Bø Telemark til Gvarv videre mot Akkerhaugen og tok av til venstre rett etter Telemarkfrukt mot Gunheim. Så parkerte jeg bilen ved skiltet om betaling av bom. Deretter gikk jeg til Dubbeberge. Derfra gikk fram. Så fant jeg et skilt. På skiltet står det Berganskotet og pilene pekte på til høyre mot Holtan Damtjønn og Dyrud Damtjønn, og til venstre mot Hjuringdeila og Lindelia.

Jeg valgte å gå til høyre. Etter få skunder oppdaget jeg at veien skiller, og til venstre er det rødmerking og til høyre (rett fram) ser jeg ingen merking, men denne stien er mer synlig enn den rødmarkerte stien. Det er en liten hytte til venstre av stien. Denne hytta er kanskje h»hemmelig»? Jeg gikk inn i skogen. Så traff jeg en annen sti. Man kan gå nedover til høyre, men jeg tok til venstre. Etter en liten bakke som går oppover står det et skilt som viser pil til høyre side. Skiltet viser pilen mot Damtjønn. Er det Holtan Damtjønn eller Dyrud Damtjønn forstår jeg ikke som nybegynner å gå på denne turen. Likevel gikk jeg videre gjennom skogen i ro og fred. Det er mye fuglesang som er romantisk. Jeg passerte ca. tre bekker. Det var ingen som jeg traff til nå.

Etter den siste bekken blir stien usynlig, faktisk er det to stier men ingen skilt som kunne vært peker på veien videre. Nå er jeg i et område hvor det er vanskelig for meg å finne ut løsning på hvilke retning kan være rett vei til Damtjønn (Er det Holtan-/Dyrud Damtjønn?). Selvom sola ikke gikk ned var det mørkt da det er en tett skog. Jeg vet at det ikke er skam å snu da jeg ikke finner stien videre og det blir mørkt. Som turgåer har jeg aldri brukt kart og kompass. Det er ikke lurt og greit.

Jeg kom tilbake til Berganskotet. Deretter begynte jeg å gå på oppover gjennom skogsbilveien. Nå passerte jeg Trebrua. Jeg fortsetter å gå. Sola begynte å gå ned. Omgivelsene begynte å bli fargerikt. Etterpå kom jeg til et kryss hvor veien skiller seg. Det er også et skilt. Skiltet viser at Dyrud Damtjønn og Tveitvatna er til venstre. Jeg finner ingen skilt som kunne vist meg veien til Holtan Damtjønn.

Grådigheten min på den vakre naturen er blitt større og større. Jeg går og går. Sola går ned og ned og han gjør stemningen både fantastisk og fargerik. Nå er veien sperret med en bom. Jeg gikk over den. Etter en stund måtte jeg gi opp da kolokka passerer 22:30. Da jeg kom tilbake til krysset og gikk litt til høyre side. Så fant jeg et skilt som viser at området/plassen heter Askehale. Derfra kom jeg tilbake til der jeg parkerte bilen.

Jeg må finne ut hvor ligger Holtan Damtjønn for å kunne fullføre turen til Skåråfjelltoppen. Selv om jeg ikke finner veien videre til mitt nål opplevde jeg en nydelig natur og en vakker solnedgang. Hvis jeg finner startpunkt kan jeg sikkert nå denne turen. Jeg vil aldi gi opp! En dag klarer jeg å finne Skåråfjelltoppen. Etter at jeg klarer å nå denne turen vil jeg gjerne skrive en turbeskrivelse for nybegynnere slik at de ikke leter etter hvorfra de kan ta denne turen.

About Mitt nye liv

Jahangir Akash er en humanist, sosial, positiv, optimist, og respekterer for alle troer unntak ekstremisme. Faglige bakgrunn er innen journalistikk og filosofi med fokus på sosiologi og psykologi.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: