RSS Feed

«Min livsløps glede av fastjobb»


Jahangir Akash :  Det har vært cirka fire år på jobb som engasjement i Oslo kommune som ikke førte til å realisere drømmen min om fastjobb. Nå er det mulighet om å være fastansatt i et annet fylke men ikke min elskede by. Endelig kan jeg bli verdens lykkeligste person da jeg har kjempet for en stabil arbeidsplass. Det spiller ingen rolle for meg om at hvor ligger fast-stillingen da jeg elsker hele Norge. Det er ca. 180 kilometer fra hovedstaden hvor jeg kan glede av å kunne lykke med min drøm om å få fastansettelse. Nå kan jeg si at gleden og lykken nå er i hendene mine. Dette er en ubeskrivelig god følelse jeg lengtet etter siden jeg fullførte introduksjonsprogrammet.

Etter min periode i introduksjonsprogrammet var over fikk jeg mulighet å være praktikant i kommunikasjonsavdelingen ved UiT. Jeg ble glad for det. Men plutselig ble muligheten forsvant. Så knuste drømmen min å være en god tromsøværing i resten av livet mitt. Før denne hendelsen hadde jeg deltids jobb i Posten som postbud og i en kommunal fritidsklubb som barne-og ungdomsarbeider. Jeg er ennå stolt av det jeg har gjort gjennom disse deltidsjobbene. Jeg fant min neste mulighet til å være praktikant i en kommunikasjonsavdeling ved Oslo kommune i 2015. Så måtte jeg flytte til den flotte hovedstaden fra min vakre norske hjemby. Denne arbeidstreningen førte til en vikarjobb som «Driftstekniker»/«Kundeveileder». I denne forbindelsen kona mi måtte si opp sin faststilling i Tromsø. Familien min fulgte etter meg og flyttet her i Oslo. Etter at sommervikarjobben var over fullførte jeg og kona mi sammen ett saksbehandlingskurs i 2015. I forbindelse med dette kurset skaffet vi arbeidstrening hos to to ulike NAV- kontor.

Jeg fikk tilbud om jobb som «Bosettingskonsulent» på NAV-kontoret jeg var på arbeidstrening. Denne jobben har gitt meg glede av å jobbe med mennesker. Samtidig har jeg vist gode resultat av bosetting, booppfølging, boligfremskaffelkse (Innen bolig økonomisk sosialarbeid). Denne gleden varte to år og fem måneder. Så forsvant muligheten til å kunne fortsette på jobben. Jeg fikk melding på muntlig om dersom jeg kunne ha utdannet som «Sosionom» ville arbeidsgiveren gi meg en jobb! Hvordan jeg klarte da å jobbe som bosettingskonsulent og viste gode resultat? Jeg kunne ha stilt dette spørsmålet til min daværende arbeidsgiver. Men jeg var kanskje så naiv og derfor gjorde jeg ikke dette. Jeg var medlem av landets største fagforening og tok opp saken min om jeg hadde mulighet for å kunne få fortsette på jobben da jeg allerede jobbet over to år i engasjement. Men dessverre fikk jeg ikke hjelpen jeg ønsket. Kona mi var på arbeidstrening i ett år i ett annet NAV kontor. Likevel fikk hun ikke mulighet om jobb. Etter at hun sluttet på arbeidstrening lyktes hun å få et engasjement på ett tredje NAV-kontor. Hun er i dag fortsatt som vikar i kommunen siden mai 2017. Dette vikariatet er ut mars 2020.

Etter at jeg ble arbeidsledig på 7 uker fikk jeg ett engasjement i ett NAV kontor hvor jeg jobbet som veileder i 15-måneder. Gjennom dette engasjementet klarte jeg å få flere ( fra 57 årig til 22 årig som har psykiske- og helseutfordring) ut i jobb. Jeg måtte slutte på denne jobben fordi arbeidsgiver har «Budsjettutfordring»! Likevel lyset denne arbeidsgiveren mange stillinger og ansetter nye folk hele tida. Jeg kunne være en god ressurs for hele kontoret når det gjelder å gi mennesker mulighet slik at de kan bli økonomisk selvhjulpne.

Imidlertid fikk jeg et annet kort engasjement etter at jeg ble arbeidsledig på 4-uker. Dette gjorde meg lykkelig. Jeg har allerede begynt på jobben som «Språkpraksiskoordinator». Dette er en jobb jeg er glad i og utrolig glad for at jeg fikk denne jobben. Utfordringen er at dette ikke er en stabil mulighet til å glede av å være bindeledd av lærere og Intro-programrådgivere og finne språkpraksis for den flotte målgruppen som er i samme situasjon jeg har gått gjennom. Før dette jobbtilbudet hadde jeg fått to andre jobbtilbud hvorav det ene var som «Utekontakt», 50% stilling ut 2020 og det andre var som «Booppfølger» på ett NAV kontor i Oslo kommune. Det andre tilbudet var til og med 31.03.2020 som er kort vikariat. Det som gjorde meg overrasket er at dette NAV kontoret ikke hadde mulighet å kunne forlenge vikariatet etter mars men de har lyst ut en faststilling som «Booppfølger»!

Imidlertid har jeg allerede takket ja til «Språkpraksiskoordinator»-stillingen og er i gang på jobben. Før dette språkpraksiskoordinator-tilbudet var jeg på intervju på ett NAV-kontor i ett annet fylke. Nå snakker jeg om en statlig «Fastjobb» som jeg har hatt store drøm om. Jeg kan ikke vente på å dele den lykkemeldingen og den vidunderlige gleden av «Fastjobb-tilbudet» med dere da mange av dere ønsket at jeg kunne få meg en permanent-jobb. Virkelig er jeg hjertelig takknemlig til dere som vil se meg at jeg står på en fastjobb. Jeg er utrolig glad for at endelig ett NAV-kontor fant min kompetanse og motivasjon interessant som vil være nyttig for samfunnet til å gi mennesker mulighet, etter at jeg har vært på jobbintervju hos 35 NAV-kontor i hele landet.

I dag er jeg stolt av glad for at ett NAV-kontor turte å gi meg en mulighet. Jeg er takknemlig til dem for dette. Nå er jeg i en situasjon under lykke og glede som kun krevende når det gjelder å bestemme meg til å takke ja eller nei til tilbudet fordi at jeg må ta hensyn til familie, økonomi og fremtid. Sønnen min har gått gjennom tunge tider i flere år ved å flytte land til land og sted til sted. Nå trives han på skole, han har gode vennekrets.

Familien min klarte å etablere steg for sted i Oslo. Når jeg har sagt til kona og sønnen min om fastjobbtilbudet og jeg må tenke meg på å flytte fra familien til ett nytt sted, ble de ikke glade i dette. Jo, dette er naturlig for begge da de har vært gjennom ett vanskelig livsløp på grunn av meg. De har allerede gitt meg klar beskjed om at de ikke er i stand til å flytte til ett annet sted da de er glade i å være i den vakre Oslo.

Min livsløps glede av å skaffe fastjobb er i en krevende tid. Hva kan jeg gjøre nå, finner jeg ikke en god og balansert løsning på dette. Noen kan kanskje hjelpe meg til å tipse, råde og veilede i den krevende tiden jeg er inne i. Jeg setter stor pris på det om dere hjelper meg. Og jeg har ikke god tid å bestemme om tilbudet.

Til slutt vil jeg fremheve at jeg skal gjøre en forskjell på min arbeidsplass uansett hvor jeg jobber på.

About Mitt nye liv

Jahangir Akash er en humanist, sosial, positiv, optimist, og respekterer for alle troer unntak ekstremisme. Faglige bakgrunn er innen journalistikk og filosofi med fokus på sosiologi og psykologi.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: