RSS Feed

«Min bekymring mine tanker»


JAHANGIR AKASH: Det er Eid som feier av muslimer. Dette er en religiøs-hellig dag. Norge er et lite land som er et forbilde til hele verden når det gjelder fred og harmoni i felleskapet. Jeg har aldri tenkt at det kunne ha skjedd et angrep på fred, demokrati, mangfold og felleskap. 22. julis angrep har gitt meg sjokk. Gårsdagen før «Eid-feiring» ble angrepet på en moske i det lille landet. Jeg er bekymret for det som skjer.
Dette er et tillitsbasert samfunn. Når noen lyver, jukser, utnytte system blir tilliten får spørsmål. Jo, tillit, god kommunikasjon, felles forståelse og passe på de gode holdninger og verdier er noe som vi må bry oss. Av og til viser medier at det er kriminalitet, narkotika, svartarbeid, korrupsjon i samfunnet. Jeg ser også at det er mangel på etikk, moral blant en del av våre ungdommer og denne delen forsøpler på buss, bane og trikk. Likevel vil jeg ta det opp her mens jeg ofte opplever at noen tar beina med sko på sete (Buss/T-bane). Dette er ikke et stort problem. Jeg vet ikke hva som faktisk skjedde på Bogerud. Noen sier at ungdommer ikke viste respekt for Politiet? Kanskje trenger de mer struktur, rutine i livet og ikke minst opplæring i etikk og moral på skole og hjemme. Noen ganger opplever jeg at noen voksne røyker foran barn i offentlige plass.
Det er barnefattigdom som vokser opp i felleskapet. Det er en trend som viser at midlertidighet i arbeidslivet øker, privatisering er også stiger. Mange ungdommer faller ut av skole, flere finner ikke lærlingplass. Vi må stå på alle sammen for å forebygge kriminalitet, fattigdom, ekremisme (uansett høyreekstremisme eller religiøs ekstremisme) for et mer inkluderende felleskap hvor alle får like muligheter. Jo, det er nå kommunevalg. Valgkampen er i gang. Noen er opptatt at eiendomsskatt og bompenger. Jeg tenker at dersom man har mulighet å beholde en eiendom som er en verdi på 8-9 millioner, har den sikkert råd til å betale eiendomsskatt. En som kjører bil i Oslo mens det finnes gode kollektiv, må den betale bompenger. Det er vel naturlig.
Personlig tenker jeg ikke på eiendomsskatt eller bompenger men veldig opptatt at å ha et trygt og fast arbeidsliv for alle, en god eldre-omsorg, alle barn får miinst et måltid som er like da en del av våre barn ikke har mulighet å få en god mattpakke hjemmefra på skolen. Jeg tenker også mye på om ungdommer som dropper ut av skole får ikke lærlingplass og blir involvert i et dårlig miljø. Vi må tenke sammen ghøyt om at hvordan vi få flere barn og ungdommer ut i naturen slik at de får gode helse.
Det er også greit å si at vi må modernisere fritidklubber og attraktivgjøre fritidsaktiviteter. Hvordan få vi flere barn og ungdommer som går på bibliotek for å lese ikke bare samle nsammen og bruke internett og sosiale-medier. Idrett, kultur og naturen er det beste arenaer for barn og ungdom både fysisk og psykisk. Når det gjelder å betale kontingent for å delta på idrett og aktiviteter må vi også tenke på at en etor del av barnefamilier ikke har råd til å bedtale medlemskontingent. Her trenger et fellesløft.

About Mitt nye liv

Jahangir Akash er en humanist, sosial, positiv, optimist, og respekterer for alle troer unntak ekstremisme. Faglige bakgrunn er innen journalistikk og filosofi med fokus på sosiologi og psykologi.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: