RSS Feed

Mitt uforglemmelige eventyr og min magiske opplevelse! 


 

JAHANGIR AKASH: Da jeg gikk på Besseggen den 19. juli 2017, hørte jeg om Romsdalseggen. Så begynte å vokse opp en drøm om å nå denne turen inne i hjertet mitt litt etter litt. Min lille familie har bestemt å reise utland på sommerferie. Jeg ville få benytte muligheten å ikke føle meg ensom.

Så tenkte jeg å ta en tur til Romsdalseggen. Det var i slutten av april. Jeg begynte å lete etter et sted å overnatte. Så fant jeg «Borg Bed & Breakfast» som ligger i Spjelkavik. Jeg booket rom der 11-14. juli 2019. Senere måtte jeg avbestille bookingen på grunn av det er cirka 100 lang å kjøre fra Spjelkavik til Åndalsnes. Jeg ville overnatte nærheten av Åndalsnes.

Det var ikke lett å finne overnattingsplass. Jo, jeg som alltid heldig fant jeg en plass. Igjen booket jeg rom hos Trollveggen stasjon, 25-28. juli 2019. Herfra er det kun 12 km avstand til Åndalsnes. Selv om å bo på Trollveggen stasjon er dyrere enn Spjelkavik, følte jeg meg heldig at jeg ikke trenger å kjøre lang for å ta tur til Romsdalseggen.

Etter at jeg booket rom, begynte å krible i magen min. Jeg ble spent på når jeg klarer å bestige den drømmende turen. Hva skal jeg gjøre hvorfor og hvordan i Møre og Romsdal? Jeg har aldri vært der før. Det er naturlig å finne informasjon og lese om hva jeg kan se i det vakre fylket. Jeg planla om hva skal ses på tre dager. Denne gangen bestemte jeg meg om at uten plan jeg ikke skal gjøre noe der i Møre og Romsdal. Så begynte jeg mitt eventyr å oppleve av det flotte Møre og Romsdal.

Det var 25. juli 2019. Alarmen var på for å vekke meg kl. 01:30 på natt som planlagt. Men jeg ble våknet uten alarm kl. 00:30. Jeg gjorde meg klar. Det var kl. 02:00 på natt begynte jeg å kjøre fra Oslo mot Kristiansund. Jeg kjørte gjennom Gudbrandsdalen.

På vei traff jeg først «Mannen» som har fått mye oppmerksomhet på grunn av sin bevegelse. Så dro jeg til Kristiansund gjennom den nasjonale turistvegen, Atlanterhavsveien. Dette har vært min store drøm om å se på denne plassen. Hver gang ser jeg denne brua på NRK, har jeg tenkt på om jeg må dra dit en gang i livet mitt. Jo, nå har jeg gjort det. Deretter kom jeg tilbake til Molde. Etterpå kjørte jeg til Godøy. Derfra kom jeg til Åndalsnes via Ålesund. Dette var min glimrende, strålende og magisk opplevelse. Jeg er aldri blitt sliten når jeg kjører i de norske veier.

Etter at jeg kom til overnattingsstedet ble det klokka 18:45. Som avtalt skulle det ha ligget nøkkel til rommet jeg sover på. Likevel fant jeg ikke nøkkelen til rommet men kun en konvolutt med velkomstbrev. Når man har kjørt lang og trenger å hvile, men finner man ikke nøkkel til rommet, er det naturlig man blir skuffet. Så ringte jeg til kontaktpersonen. Det ble ikke lyktes. Så sendte jeg en SMS. Etterpå ringte personen til meg og sa at vaskepersonen glemte å lå nøkkelen inne i konvolutten. Jeg er overrasket! Etter en halv time kom denne personen med nøkkel. Det var bra. Dersom jeg skulle ha kommet midt på natta, vet jeg ikke at hvordan jeg kunne ha fått nøkkelen?

Jeg kom inn på rommet og tok en dusj. Så var jeg  i hvile på overnattingsstedet ved Trollveggen. Jeg spiste middag. Det var spennende å sove på hytte som ligger midt i store fjellvegger. Jeg tenkte at jeg skal ha tre overnattinger i nærheten av «Veslemannen». På første dagen kjørte jeg totalt 834 kilometer fra Oslo til Trollveggen via Kristiansund, Atlanterhavsveien, Molde, Godøy, Ålesund og Åndalsnes. Dagen var en magisk dag i det strålende solværet. Det er mye opplevelse av en vidunderlig natur som kun er vakker. Den magiske opplevelsen er bare uforglemmelig. Jeg synes at Molde er vakker, Ålesund er nydelig, Kristiansund er fantastisk, Rauma-Åndalsnes er kun magisk. Her er det mine humørfylte følelser av Romsdalseggen.

Drømmen min om å nå «Romsdalseggen» er nå realisert. Jeg gikk på hele turen i strålende solvær (over 31 varmegrader) den 26. juli 2019. Det er totalt syv (7) timer ( 08:50-15:50) tok å komme fra den ene siden til den andre siden av Romsdalseggen. Tiden er inkludert spising, fotografering (over 700 bilder er tatt) og å bli kjent med to norske ektepar og en sunnmøring. Det er vakker å gå på denne turen. Jeg fikk oppleve av spektakulære utsikt over de flotte fjelle. Når jeg ser den vakre Romsdalen og den fine Rauma-elven oppefra Romsdalseggen er det nydelig. Man kan oppleve av fine fjord, flotte foss og vakre fjell. Dette er en ubeskrivelig følelse.

Det er noen steder på turen er det kjetting som kan hjelpe man å komme videre. Man bør være forsiktig å holde kjettingene. Dersom man har høydeskrekk er det utfordrende å ta denne turen for dem, tenker jeg. Ellers kan man klare seg å gå på turen dersom man er i normal god form. Jeg parkerte bilen ved Kulturhuset. Så tok jeg bussen. Bussbillett kjøpte jeg på nettet på forhånd. På bussen ble jeg kjent med et ektepar og en annen mann. Jeg tok Romsdalseggen-buss ved Norsk Tindesenter i sentrum av Åndalsnes.Turen startet jeg på Venjesdalssetra. Det var en smilende og strålende sol, klar himmel. Jo, det var koke-varm. Jeg har aldri opplevd så mye varmt på fjelltur før.  Jeg hadde to flasker vann med meg. Det var ikke nok. Vannet ble varmt underveis på grunn av kokevarmt. Selv om jeg fylte fannflaskene mine underveis, var dem tomt raskt.

Bussen kjørte til den vakre «Isfjorden» gjennom et vakkert kulturlandskap. Rett ved parkeringsplassen på Venjedalssetra er det godt merkert skilt som viser veien videre mot Romsdalseggen . Første delen av turen går gjennom skog. Så treffer man Hestheia langs Tverrelva. Her er det siste mulighet å fylle opp drikkeflaske. Så kommer den flate delen av veien før man stiger opp mot ryggen mellom Blånebba og Mjølvafjellet. Før det veiskille punktet er det bratt og tung å gå. Man bøær være forsiktig slik at man ikke gå glipp nedover. Jeg hadde ikke plan om å gå videre til venstre mot Blånebba. Så fulgte jeg ryggen til høyre mot Halsaskaret. Det er klatring, og stien blir smalere. Jeg kom til det høyeste punktet ved Mjølvafjellet som er 1216 moh. Etterpå kommer nedstigning mot Nesaksla. Her traff jeg steinhytta Ottarbu. Så møtt jeg Romsdalstrappa som er turens siste etappe.

Slutten av turen fikk jeg også en glede av å bli kjent med «Rampestreken».Før Romsdalstrappa møtte jeg en sunnmøring som var så hyggelig og hjalp meg til å ta noen bilder av meg. Herfra kan man oppleve av en vakker utsikt. Det er kun fantastisk utsikt ned i Romsdalen og den flotte elva Rauma. Jeg nøt den vakre utsikten over fjell og fjord gjennom Romsdalseggen. Jeg er heldig som ble kjent med ekteparet Randi og Ivar. Det var et trivelig selskap av dem på turen min. Jeg traff også en hyggelig familie på overnattingsstedet ved Trollveggen stasjon. Dette var ekstra stas, og jeg er alltid glad i å møte nye mennesker.

Jeg har allerede besteget Gaustatoppen, Preikestolen, Kjerag, Trolltunga, Besseggen, Galdhøpiggen. Nå ble jeg besteget Romsdalseggen. Så kan jeg tenke meg å gå over Hardangervidda en gang i resten av livet mitt om sommeren. Jeg har også lyst til å kun fullføre Birkebein-skirennet en gang i livet. Kanskje vil jeg komme til å bruke 8-10 timer til å gjennomføre hele turen. Det spiller ingen rolle for meg fordi jeg kun vil delta og komme til mål. Å kunne nyte av den flotte norsknaturen er noe som er for folkehelse. Naturen er en god medisin både for psykiske og fysiske plager, tenker jeg. Jeg begynte å bruke naturen for å lære meg norsk og integrere i det nye samfunnet mitt etter at jeg kom til Norge 18. mai 2011.

Min opplevelse av Romsdalseggen var av en fantastisk spektakulær natur gjennom hele turen. Jeg fikk også oppleve av Trollstigen, Geiranger og Stranda skisenter den 27. juli. Da jeg kjørte til Trollstigen hadde nesten ingen folk der oppe. Det var kl. 07:03 om morgenen. Jeg fikk oppleve av Trollstigen, Geiranger og Stranda skisenter den 27. juli. Da jeg kjørte til Trollstigen hadde nesten ingen folk der oppe. Det var kl. 07:03 om morgenen. Jeg tenkte meg på om «Bølgen»- filmen da jeg kjørte gjennom Geiranger. Jeg dro opp til Stranda skisenter med Gondol-bane. Der på toppen spiste jeg «Norsk kjøttsupe». Den var god. Jeg ble kjent med en ung og vi ble venner på Facebook. Da jeg kom tilbake etter Geiranger og Strand- skisenter, ble Trollstigen folksomt.

Min herlige naturopplevelse er over denne gangen gjennom en lang helg som startet 25.07.2019. Min lange helg avsluttet, den 28.07.2019, ved å kjøre hjem fra Trollveggen gjennom Lærdalstunnelen. Denne tunnelen er verdens lengste biltunnel som er 24,5 km lang. Inne i tunnelen er det tre store fjellhaller og en snuplass. Det var stas å kjøre gjennom den vakre tunnelen som ligger mellom Lærdal og Aurland. Jeg kjørte to ganger fra begge veier.  Dette var også en av mine drømmer å kjøre gjennom verdens lengste biltunnel.

Da var kl. 01:07, 28.07.19, begynte jeg å kjøre mot hjem/Oslo. Jeg kjørte 890 km fra Trollveggen til Oslo via Lærdalstunnelen. Det var en fantastisk opplevelse. Jeg fikk også oppleve av en vakker soloppgang ved Lionsjøen. Etter at jeg kom til Oslo ble det regnet. Jeg gleder meg til å komme jobb på mandag. Det var en utrolig flott, magisk, vakker og ubeskrivelig opplevelse av Møre og Romsdal og et blikk av Sogn og Fjordane.

Jeg føler meg at jeg er privilegert som har mulighet å nyte den herlige naturen. Livet mitt er fylt av humør, glede og positive innstillinger, mangler kun en fast-jobb. Håper det etter hvert ordner seg. Jo, jeg er glad i og stolt av å være norsk selv om jeg ikke er «kronisk-norsk». Ja, jeg elsker mitt lille Norge.

Dette er mitt uforglemmelige eventyr og min magiske opplevelse av Romsdalseggen. Jeg er glad i å nå både Romsdalseggen og Besseggen.

About Mitt nye liv

Jahangir Akash er en humanist, sosial, positiv, optimist, og respekterer for alle troer unntak ekstremisme. Faglige bakgrunn er innen journalistikk og filosofi med fokus på sosiologi og psykologi.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: