RSS Feed

Min tanke og 22. juli


Det var 22. juli i 2011. På Utøya og i Regjerningskvartalet skjedde denne dagen i dag i 2011 en brutal terorhandling, og jeg ble sjokkert. Totalt 77 mennesker ble drept og mange skadet. En bevæpnet høyre ekstremist skutt på undommer. Ungdommene samlet for å tenke på om felleskapet til å lage en handlingsplan sammen. Jeg kom til Norge 18. mai 2011. Min botid var kun to (2) måneder i det nye hjemøandet mitt. Så ble jeg opplevd av den tragiske handlingen.

Denne typer handling kunne skje i dette landet har jeg aldri tenkt. Da jeg bodde i Tromsø (Tromsø er min norske hjemby, vil jeg si), tenkte at jeg skal ta en tur til Utøya til å bøye hodet mitt for å vise min kjærlighet og respekt for de ofrene der de ble skutt ned. Den 23. april 2019 sendte Oslo Arbeiderpari en e-post med mulighet om å bli med på medlemstur til Utøya. Men dessverre kunne jeg ikke melde meg på turen pga jeg måtte reise (14-16. 06.2019) til Arvika sammen med mitt barn.

Etter 22. julis hendelse skrev jeg en bok (FRA TORTUR TIL TRYGGHET) som handler om min egen historie og mitt første inntrykk av Norge og nordmenn som er dedikert til 22.julisofrene. Jeg mener selv at 22. julis angrep var målbevisst på AUF, AP, demokrati, mangfold og fellesverdier. Det er nå på tida å jobbe for å få mer samhold, mer kjærlighet, mer solidaritet og et sterkere felleskap.

Jeg er ikke i tvil om at våre ungdommer tar ansvar for et mer harmonisk og mangfoldig samfunn som vil bygge et sterkere felleskap, bevare velferdsgoder fremover. Og jeg er med denne kampen.

Min gode tanker, kjærlighet og respekt for 22. julisofrene.

About Mitt nye liv

Jahangir Akash er en humanist, sosial, positiv, optimist, og respekterer for alle troer unntak ekstremisme. Faglige bakgrunn er innen journalistikk og filosofi med fokus på sosiologi og psykologi.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: