RSS Feed

Innvandring og radikaleekstremisme i Norge!


Innvandring og radikaleekstremisme i Norge!

Av Jahangir Akash

Innvandring er et dagsaktuelt tema. Det pågår mye diskusjon om innvandring i hele Europa og Amerika. Innvandring har en lang historie. Når man snakker om innvandring, ser man gjerne for seg mennesker fra Afrika og Asia som reiser til Amerika og Europa. Men det er viktig å huske at mange av disse innvandrerne kommer fra tidligere europeiske kolonier.

Denne oppgaven skal imidlertid ha fokus på innvandring til Norge. I den forbindelse vil jeg gjerne
nevne noen fakta om innvandring. Jeg lærte i norsk samfunnskunnskap at mennesker har flyttet rundt hele verden til alle tider. På 1850-1920-tallet flyttet omtrent 60 millioner mennesker til Amerika fra Europa. For 160 år siden var Norge et fattig land. Ca. 800.000 nordmenn flyttet til USA i denne perioden.

På 1960-tallet begynte de første arbeidsinnvandrerne å komme til Norge fra India og Pakistan. Idag utgjør innvandrere over en halv million av den norske befolkning. De fleste innvandrere i Norge er fra Polen, Sverige, Pakistan, Somalia, Tyskland, Irak, Etiopia, Bosnia, Serbia, Russland, Thailand, Kina, Danmark og mange andre land; ifølge Wikipedia får Norge innvandrere fra hele 219 land. Folketallet har økt betydelig med økt innvandring – idag er det nesten 5 millioner innbyggere her i landet.

Hvorfor innvandrer mennesker til Norge? Mange forlater familie, venner og alt de eier og har, og kommer helt alene. Kan det være bra? Alle skjønner at det må være tøft å leve med tapet hvis man for eksempel har mistet sin familie i krig og kommer ensom til et helt nytt land, et nytt språk man ikke kan, uten venner og bekjente, med et helt annet klima enn det man er vant til. Man møter på store utfordringer samtidig som man strever med savn og vanskelige opplevelser fra eget hjemland. Å lære seg et helt nytt språk kan være vanskelig nok. Samtidig skal man lære å kjenne et helt nytt samfunn, forstå kulturelle forskjeller, venne seg til vinter og mørketid og mange andre ting.

Allikevel flytter folk nesten hver dag, av svært mange ulike årsaker: krig, konflikt, klimaendring, båndet mellom mellom koloni og koloniherre, kjærlighet, politikk, fattigdom og globalisering. Ikke minst er det mange som flytter av økonomiske hensyn. Det er dessuten et internasjonalt ansvar å ta vare på politiske forfulgte. Norge har her forpliktet seg gjennom avtaler i FN.

Hva er da bra og hva er dårlig med innvandring her i landet? Jeg mener det er mye bra med norsk innvandring. For det første trenger Norge arbeidskraft, utlendinger tar gladelig mange jobber som nordmenn ikke vil ha. Norge trenger også impulser fra andre nasjoner, et eksempel kan være innen mat. Mange innvandrere har et meget godt kjøkken, blant annet ser kinesisk, meksikansk og indisk mat ut til å ha blitt stadig mer populær i Norge i de senere år. På den annen side ser vi at det er mye kriminalitet blant en del innvandrerne. En undersøkelse viser at 90 prosent av de som sitter i norske fengsler, er innvandrere. Svært mange innvandrere blir heller ikke integrert i samfunnet. Noen av innvandrerne har dårlig utdannelse. Mange innvandrerkvinner sitter hjemme og isoleres fra samfunnet forøvrig. Noen muslimer er involvert i radikal terrorisme, for eksempel Profetens Ummah. Selv jeg opplever press og ubehagelige kommentarer fra noen ytterliggående muslimer i min egen norskklasse.

For noen dager siden var det en interessant og dagsaktuell debatt i NRK1 som handlet om innvandringspolitikk. Etter min mening bør myndighetene rette oppmerksomheten mot dem som misbruker vårt demokratiske velferdssamfunn. Den norske stat bør rette tiltak mot de som misbruker ytringsfriheten og folketrygden til ekstremisme, ellers kan det få alvorlige følger.

Til slutt vil jeg si at norske myndigheter bør bruke innvandrere til å fortsette å bygge dette landet. Regjeringen bør gå sterkere ut mot kriminalitet, og sørge for at alle må lære seg norsk. Da kan innvandrere bli en effektiv arbeidskraft, og ikke bare en byrde. Ellers tror jeg det norske samfunnet kan få en masse problemer i framtida. Bilde-VG, som tok fra Google.

Reklamer

About Mitt nye liv

Jahangir Akash er en humanist, sosial, positiv, optimist, og respekterer for alle troer unntak ekstremisme. Faglige bakgrunn er innen journalistikk og filosofi med fokus på sosiologi og psykologi.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: